Mobiel tenzij, Cloud first

Mobiel tenzij, Cloud first

Een “mobiel-tenzij” beleid kan veel opleveren, naast lagere kosten ook vooral toenemende flexibiliteit en bereikbaarheid.

De kosten van mobiele telefonie zijn sterk gedaald. De functionaliteiten die geboden kunnen worden vanuit het mobiele netwerk blijven groeien. Bovendien worden de netwerken en de dekking steeds beter. Daarnaast zijn de smartphones steeds sneller en gaan batterijen langer mee.

Toch zijn er ook nog de nodige beperkingen. Bereikbaar zijn is meer dan “altijd een apparaat bij je hebben waarmee contact met je gezocht kan worden.” In een zakelijke omgeving gaat het er vooral om in hoeverre een organisatie in staat is om iemand die contact zoekt snel en adequaat te bedienen. Wachtrij informatie of zien welke collega beschikbaar is worden niet geleverd vanuit het mobiele netwerk. Ook een koppeling met CRM waardoor je kunt zien wie er belt is moeilijker te realiseren.

Een telefooncentrale kan hierbij uitkomst bieden maar dit hoeft natuurlijk geen “eigen” telefooncentrale te zijn. “Cloud-first beleid” wil zeggen dat je bij gebruik of aanschaf van een nieuwe dienst altijd eerst kijkt of deze dienst via de Cloud te gebruiken is of kan worden afgenomen.

Cloud services bieden een aantal evidente voordelen. Schaalbaarheid, pay-as-you-use, geen legacy systemen meer en het vrijkomen van interne resources zijn er een paar van. De belangrijkste lijkt echter dat de laatste innovaties continue binnen bereik zijn. De leverancier/ontwikkelaar blijft immers werken aan vernieuwingen. Na een nieuwe release kunt u binnen 24 uur beschikken over de laatste mogelijkheden.

Een telefooncentrale, of beter gezegd communicatieplatform, uit de Cloud gecombineerd met het mobiel-tenzij beleid lijkt het ideale model voor kostenbeheersing en voldoende functionaliteit waardoor goede bereikbaarheid en flexibel werken geborgd zijn. En de ICT-afdeling? Die kan zich nog beter richten op de ondersteuning van de business.

Hoe ver bent u met het combineren van mobiel werken en cloud services? Wilt u meer weten of hierover eens van gedachten wisselen, neem contact met ons op of ga naar Intercitytechnology.nl

 

Comments are closed.