Mobiel werken ontsluierd: vier kernvragen

Mobiel werken ontsluierd: vier kernvragen

Startup Stock Photos

 

Maria Grant, Product Director bij Intercity, heeft onlangs in gesprek met EnterpriseManagement360.com een aantal kernvragen over mobiel werken beantwoord.

  • Wat zijn de voor- en nadelen van mobiel werken vanuit het gezichtspunt van het C-level, de business en werknemers.
  • Hoe ziet u mobiel werken in de volgende decennium en daarna?
  • Kunt u zich bedrijven zonder kantoren voorstellen en wat zijn daarvan de consequenties?
  • Welke software en hardware oplossingen zijn er beschikbaar om het netwerk te beheren?

Wat zijn de voor- en nadelen van mobiel werken vanuit het gezichtspunt van het C-level, de business en werknemers.

De voordelen van mobiel werken wegen gemakkelijk op tegen de nadelen. Mobiel werken geeft werknemers de mogelijkheid voor een betere balans tussen werk en privé, verbetert de werknemerstevredenheid en verlaagt daarmee het personeelsverloop. Het personeel de vrijheid geven om werkdoelen te bereiken waar en wanneer zij dat willen kan een werkelijk versterkend effect hebben en moedigt betere prestaties aan in plaats van aanwezigheid.

In termen van bedrijfsvoordelen, kunt u niet ontkennen dat hoe tevredener een werknemer is, hoe productiever deze zal zijn, en daarmee meer bij zal dragen aan de groei van de business. Werkgevers kunnen het beste uit hun medewerkers halen door het wegnemen van afleidingen op de werkplek en hun toestaan te werken wanneer zij het meest alert zijn door het faciliteren van middelen om waar en wanneer dan ook te werken.

Op afstand werken kan ook de wervingskosten en overheadkosten verlagen, omdat de behoefte aan kantoorruimte verminderd. De voordelen van werken in de cloud heeft verdere positieve kostenimplicaties voor organisaties als mobiele strategieën zoals BYOD ingezet worden, aangezien er niet geïnvesteerd hoeft te worden in dure hardware.

De belangrijkste stap in het implementeren van mobiel werken is de realisatie dat werk iets is wat je doet en niet een plek waar je moet zijn. Deze zienswijze kan het management helpen technologie in de juiste context te plaatsen en de voordelen van het adopteren van nieuwe producten en diensten beter in te schatten.

Hoe ziet u mobiel werken in de volgende decennium en daarna? Kunt u uw organisatie zonder kantoren voorstellen en wat zouden dan de consequenties zijn?

Het is niet waarschijnlijk dat werken op afstand de kantooromgeving op korte termijn zal vervangen. Een kantoor geeft een organisatie een fysieke identiteit en een gevoel van ‘echt’ bestaan.

Wat we echter zullen zien is dat mobiel werken voor veel organisaties de norm zal worden en zij zullen minder ruimte nodig hebben om te functioneren. Bijvoorbeeld ons kantoor in Nederland heeft meer werknemers dan werkplekken om het werken op afstand te stimuleren. Consumenten hebben onderweg al toegang tot meer data dan ooit tevoren en zakelijke applicaties zijn in opkomst. Maar het is belangrijk dat bedrijven de balans in de gaten houden tussen het gemak van gebruikers en de organisatiebehoeften.

Welke software en/of hardware oplossingen zijn beschikbaar voor het beheren van het netwerk?

Mobiele toestellen worden steeds geavanceerder en zijn steeds meer draagbare computers. Veel van hen bieden oplossingen die specifiek voor werk ontwikkeld zijn, die het delen van documenten mogelijk maken via bijvoorbeeld Watchdox en versleutelde telefoongesprekken door programma’s zoals Mortivu en Secusmart.

Elke goede serviceprovider zou ook controle moeten bieden over deze investeringen door het leveren van Software-as-a-Service die op alle devices dezelfde kritische zakelijke software kunnen draaien, alsook het verschaffen van geschikte managed services.

Het is belangrijk dat organisaties in staat zijn degene die op afstand werken te monitoren en te beheren. Het is daarom aan te bevelen om een enterprise mobility management of mobile device management strategie in te voeren om het volledige voordeel te verkrijgen van het werken op afstand.

De belangrijkste succesfactor is connectiviteit – investeren in virtuele bedrijfsnetwerken, beveiligde hosting en monitoring services en het werken met hoogwaardige providers.

Organisaties dienen zich te realiseren dat de requirements voor elke situatie anders zijn. Het kopen van een standaard mobiel werken oplossing zal niet de verwachte resultaten opleveren. Het is noodzakelijk om met de gebruikers in gedachten een strategie te ontwikkelen passend bij het budget van het bedrijf. Denk daarbij aan hoe de oplossing zal meebewegen met de business en bouw beoordelingsmomenten in om er zeker van te zijn dat de technologische tools altijd passend zijn. Sta open voor verandering, wees actief in de markt en stel veel vragen.

Comments are closed.