Nummermigratie van 06 naar 097

Nummermigratie van 06 naar 097

Migratie van 06-nummers naar 097-nummers

De vraag naar simkaarten voor apparaten stijgt enorm. Denk bijvoorbeeld aan uw energiemeter, navigatiesysteem of tablet. Er zijn, in de nabije toekomst, niet voldoende 06-nummers beschikbaar om al deze apparaten met een simkaart met een 06-nummer te voorzien.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op de telefoniemarkt en heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de 06 nummers op raken.

Alle telecomaanbieders zijn daarom verplicht om een 097-nummer in te zetten voor mobiele datatoepassingen met geautomatiseerde toepassing. Dat is een elektronische communicatiedienst waarbij het nummer normaal gesproken niet of automatisch wordt opgeroepen. Welke toepassingen dat zijn kunt u lezen op de site van ACM.

Wat betekent dit voor u?

Inmiddels zijn we begonnen met het overzetten van bestaande 06-nummers naar 097-nummers.
U kunt uw huidige simkaart(en) gewoon blijven gebruiken. De meeste apparaten en toepassingen kunnen gewoon met dit 12-cijferige nummer werken. In bijzondere gevallen is dit niet zo. U kunt bij uw leverancier of beheerder navragen of dit voor uw apparaten geldt. De klanten die deze nummers in gebruik hebben zijn geïnformeerd.

Vragen

Voor veel gestelde vragen over dit onderwerp kunt u terecht op onze website. U kunt ook contact opnemen met uw accountmanager

Comments are closed.