VoIP biedt meer dan ISDN

ISDN gaat stoppen. Maar waarom gebruikt u überhaupt nog ISDN. Lees hier over de voordelen van het goedkopere alternatief VoIP

VoIP biedt meer dan ISDN

ISDN, destijds een innovatieve verbetering op de analoge lijn waarmee het mogelijk is om tegelijk te bellen en te internetten. Maar innovatie gaat altijd door en dat geldt zeker voor technologie. Hoge internetsnelheid en digitaal zijn de standaard geworden en daarmee is de keuze voor VoIP in plaats van ISDN een logische.

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en is goedkoper en veelzijdiger dan ISDN. Je kunt gebruik maken van een virtuele telefooncentrale en hoeft dus niet meer te investeren in hardware en het onderhoud ervan. Deze (cloud)centrales bieden veel meer functionaliteit; presentielijst, automatisch doorschakelen naar collega’s, wachtmuziek, sms berichten, keuzemenu, groepsgesprekken, meeluisteren, adresboek, belgroepen, bereikbaarheid rapportage, automatische gespreksopname. En met handige apps op smartphone of laptop regel je heel eenvoudig hoe je bereikbaar bent. Dit is slechts een greep uit het aantal mogelijkheden.

Einde ISDN
VoIP is allang niet nieuw meer maar, naast alle functionele vooruitgang van VoIP, is er nog een reden om verder te kijken dan ISDN. ISDN gaat namelijk stoppen. Mede door de enorme toename van het gebruik van VoIP in de zakelijke markt stopt ISDN in 2019. Dit lijkt ver weg, echter nu beginnen met oriëntatie op alternatieven geeft u voldoende tijd om in alle rust te migreren naar een andere telefonie omgeving.

Samengevat zijn er verschillende redenen om VoIP in plaats van ISDN te overwegen.
1. Meer functionaliteit
2. Lagere kosten
3. Toekomst vast

Wilt u weten wat de voordelen van VoIP-telefonie voor uw bedrijf zijn en het ook zien en ervaren?

Kijk op Intercitytechnology.nl, neem contact op met uw accountmanager of bel op 020-655 3000.

Comments are closed.