Mobiel werken

Het nieuwe werken is mobiel werken

Veel organisaties overwegen de stap naar mobiel werken of hebben deze stap al gemaakt. De voordelen voor het op afstand kunnen werken zijn dan ook groot. Het stelt de organisaties in staat om flexibeler, effectiever en productiever te zijn door snel te kunnen reageren. Voor werknemers wordt een betere balans tussen werk en privé mogelijk. Zij profiteren van het gebruiksgemak van overal en altijd bereikbaar zijn en toegang hebben tot email, bedrijfsgegevens en bedrijfssystemen. Zij krijgen zo de vrijheid om werkdoelen te bereiken waar en wanneer zij dat willen, wat een positief effect heeft op de prestaties. Zo wordt werk iets wat je doet in plaats van een plek waar je moet zijn.

Hier is meer over te lezen in het blog Mobiel werken ontsluierd.

Kies de juiste bedrijfsmobiliteitsstrategie

Elke organisatie is anders en heeft te maken met een eigen specifieke situatie. Wij kunnen u helpen met de keuze voor de juiste bedrijfsmobiliteitsoplossing die past bij uw communicatiebehoeften en mobiel werken op een veilige manier mogelijk maken. Daarbij zijn het gewenste gebruiksgemak, de gevoeligheid van de bedrijfsinformatie en de benodigde controle belangrijke beslissingsfactoren. Onze oplossingen zijn veelal op maat gemaakt, op basis van uw vereisten en budget.

Lees meer over veel gebruikte modellen zoals Bring Your Own Device (BYOD) en oplossingen om werken op afstand te monitoren en te beheren.

Het belang van veilig mobiel werken

Mobiel werken is in menig organisatie stilletjes naar binnen geslopen. Het gebruik van smartphones en apps is tegenwoordig voor veel medewerkers vanzelfsprekend. Zij lezen bijvoorbeeld hun werkemail op hun privé smartphone. Dat draagt bij aan hun productiviteit en flexibiliteit, maar heeft ook gevolgen voor de beveiliging van bedrijfsgegevens want deze belanden zo op onverwachte plekken. Voor Intercity Technology was dit de aanleiding om in samenwerking met BlackBerry in kaart te brengen of veilig mobiel werken op de agenda staat en hoe dat binnen organisaties is georganiseerd. De resultaten van het benchmarkonderzoek laten zien dat mobiel werken breed wordt gedragen. Voor 87% van de deelnemers is mobiel werken relevant tot zelfs essentieel voor de continuïteit van de organisatie. Toch heeft slechts 19% een centraal programma geïnitieerd om veilig mobiel werken te borgen. Hoe is dat binnen uw organisatie?

Lees meer over het benchmarkonderzoek “Inbraakpreventie mobiele medewerkers”.

Beveilig en bescherm uw mobiele data

Beveiliging is een belangrijk onderwerp binnen bedrijfsmobiliteit en werken op afstand, en kan uw IT-afdeling ware hoofdbrekers over beveiliging bezorgen. Met ons deskundig advies en de juiste oplossingen kan het verlies van gegevens snel en effectief worden aangepakt. Bijvoorbeeld met een Mobile Device Management (MDM) oplossing kunt u centraal mobiele toestellen beheren en beveiligen. Het beveiligingsniveau kunt u per toestel instellen, afhankelijk van uw vereisten. Hierdoor worden productiviteit en flexibiliteit verhoogd en een goede gebruikerservaring ondersteund, zonder dat de beveiliging in het gedrang komt.

Ontdek meer over onze oplossingen voor mobiele gegevensbeveiliging.

Zakelijke mobiele toestellen & abonnementen

Het ligt voor de hand, maar om mobiel bereikbaar te zijn, heeft uw organisatie mobiele toestellen nodig. Wat uw behoeften ook zijn, Intercity kan u voorzien van passende zakelijke mobiele telefoons en tablets van toonaangevende producenten en tevens het support verzorgen. Bij Intercity Technology kunnen we mobiele telefoons voordelig leveren en gunstige tarieven bieden, wat met name bijzonder is voor het MKB-segment. We brengen met u in kaart hoe we u kunnen helpen en adviseren over noodzakelijke kosten en, nog belangrijker, wat niet noodzakelijk is. Wij nemen de tijd om u te bezoeken om een compleet beeld te krijgen; te begrijpen hoe uw bedrijf werkt, uw huidige facturen te analyseren en inzicht te krijgen in hoe u communiceert met uw personeel en uw klanten. Om u vervolgens een advies te geven wat aansluit bij uw vereisten.

Lees meer over onze zakelijke mobiele oplossingen

Verbeter bereikbaarheid en samenwerking met Unified Communications

Als medewerkers vanuit huis of op afstand werken, verandert dat de eisen aan de communicatie. Dat vraagt om nieuwe tools en infrastructuur. Als onderdeel van uw bredere bedrijfsmobiliteitsstrategie kunt u al uw communicatiebehoeften bijeenbrengen op één platform om bereikbaarheid te vergroten en samenwerking te vergemakkelijken. Denk daarbij aan communicatiekanalen zoals mobiele en desktop telefoons, email, instant messaging en conferencing. Zo kunt u mobiel werken simpel en effectief maken.

Lees meer over Unified Communications