Mobile data security

Het beheren en beveiligen van mobiele toestellen

Toesteluitgiftemodellen BYOD, CYOD en COPE

Op afstand werken met mobiele toestellen kan op verschillende manieren mogelijk gemaakt worden. Veel gebruikte modellen zijn Bring Your Own Device (BYOD), Company Owned Personally Enabled (COPE) en Chose Your Own Device (CYOD), elk verschillend in de mate waarin organisaties toegang hebben tot de mobiele toestellen en zo het beheer en de beveiliging kunnen regelen.

  • Het BYOD-model geeft medewerkers de vrijheid hun eigen mobiele toestel voor werkdoeleinden te gebruiken. In dit model heeft de organisatie beperkt controle over het gebruik, aangezien zij niet de eigenaar is van het toestel. De risico’s voor het lekken van bedrijfsgegevens en schade aan de bedrijfssystemen zijn aanzienlijk in dit model.
  • Het CYOD-model is ideaal voor organisaties die niet willen dat medewerkers hun privétoestellen toegang hebben tot de IT-infrastructuur. In plaats daarvan krijgen medewerkers de keus uit een selectie van toestellen, die goedgekeurd zijn door de organisatie op beveiliging en betrouwbaarheid.
  • Het COPE-model wordt vaak gezien als de oplossing, waar kosteneffectiviteit en beveiliging het best samengaan. De organisaties stellen de toestellen ter beschikking, die medewerkers zowel voor werkdoeleinden als privédoeleinden kunnen gebruiken. De organisaties zijn eigenaar en bepalen hoeveel vrijheid de medewerkers krijgen voor het persoonlijke gebruik.

De keuze voor een bepaald model is afhankelijk van meerdere factoren in de organisatie, zoals het gewenste gebruiksgemak, de gevoeligheid van de bedrijfsinformatie en daarmee de benodigde controle en beveiliging. Intercity Technology kan u adviseren over deze keuze.

Meer achtergrondinformatie kunt u lezen in een praktijkvoorbeeld over BYOD – gebruikersgemak versus beveiliging en Inzicht in het zakelijke mobiliteits abc.

Mobile device management

Nu vele organisaties mobiel werken mogelijk – willen – maken, zoeken zij naar mogelijkheden om werken op afstand te monitoren en beheren. Een goede oplossing die voor meerdere uitgiftemodellen gebruikt kan worden is een Mobile Device Management (MDM) applicatie. Deze laat u centraal toestellen van verschillende producenten met diverse operating systemen beheren en beveiligen. Zo kunnen medewerkers veilig op afstand werken met bedrijfskritische data op smartphones en tablets. Het beveiligingsniveau kunt u per toestel instellen, afhankelijk van uw vereisten. Hierdoor worden productiviteit en flexibiliteit verhoogd en een goede gebruikerservaring ondersteund, zonder dat de beveiliging in het gedrang komt.

Mobile device management staat u toe om:

  • Een toestel zowel zakelijk als privé te kunnen laten gebruiken.
  • User privacy te combineren met gegevensbescherming voor uw organisatie.
  • Corporate policy controles voor alle toestellen op te zetten.
  • Gemakkelijk plafonds, restricties en policies op individuele toestellen te plaatsen.
  • Toestellen op afstand te configureren en data te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang, door het op afstand blokkeren of verwijderen van informatie, bijvoorbeeld als het toestel gestolen of verloren is.
  • Nieuwe, goedgekeurde apps aan alle medewerkers op een gecontroleerde wijze te verspreiden.

Bij Intercity Technology kunnen wij u diverse Mobile device management oplossingen bieden. Voordat we met u de opties op een rijtje zetten, bespreken we waarvoor de toestellen gebruikt zullen worden. Het is handig om bij deze inventarisatie de eindgebruikers te betrekken, zodat duidelijk wordt hoe zij het mobiele toestel zouden willen gebruiken en over welke functies en applicaties zij zouden willen beschikken. Als deze wensen en vereisten in kaart zijn gebracht, kunnen wij u adviseren over de juiste MDM-oplossing voor uw organisatie.

Neemt u contact op voor meer informatie.

Veilig mobiel werken

Organisaties maken steeds intensiever gebruik van de mogelijkheden van mobiele apparatuur voor mobiel werken. Het beheer van mobiele apparatuur en de beveiliging van bedrijfsgegevens heeft daarmee een hoge prioriteit gekregen. Intercity Technology biedt een oplossing die veiligheid en mobiel werken samenbrengt. Voor Nederland zijn we een exclusieve samenwerking aangegaan met Blackberry, een internationale marktleider op het gebied van mobile securityoplossingen. Door deze samenwerking kunnen we de geavanceerde maar gebruiksvriendelijke mobiele data beveiligingsoplossing BlackBerry Work™ aan onze klanten aanbieden.

Lees meer over mobile data security en de BlackBerry Work oplossing.

Realtime inzicht en controle

Met het online beheertool Iza van Intercity Technology verkrijgt u realtime inzicht en controle over uw telecomzaken. Voor het monitoren van mobiel werken kunt u bijvoorbeeld inzicht krijgen in het gebruik van bedrijfsgegevens, applicaties en websitebezoek door individuele toestellen. De intuïtieve dashboards en analyses geven u informatie die u helpen uw organisatie richting de mobiliteitsstrategie van uw keuze te sturen.

Lees meer over het online factuur- en beheertool.