Geschiedenis

Intercity Technology is in 1986 opgericht in Birmingham door de Engelse ondernemer Alan Jackson, als één van de eerste onafhankelijke aanbieders van mobiele telefonie voor de zakelijke markt. Zijn doel: mobiele telefonie aanbieden met een persoonlijke, klantgerichte aanpak.

Na een aantal succesvolle jaren is de onderneming in 1994 toegetreden tot de Nederlandse markt met een vestiging in Amsterdam zuidoost. Momenteel werken hier 50 mensen. Het dienstverleningspakket is in de loop van de jaren uitgebreid met vaste en VoIP telefonie en groeit verder naar complete communicatietechnologie-oplossingen.

Mijlpalen Intercity Technology

 

1986

Opgericht door de Britse ondernemer Alan Jackson.

1994

Als eerste een licentie voor mobiele telefonie verkregen voor de Nederlandse markt, naast het toenmalige PTT Telecommunicatie.

2000

Intercity Zakelijk sluit de 50.000ste simkaart aan op het mobiele netwerk.

2005

Portfolio uitgebreid met vaste telefoniediensten op basis van VoIP. Daarmee is Intercity een allround telecomleverancier geworden.

2011

Integratie van ons vaste en mobiele netwerk.

2014

Introductie van Orbit, de nieuwe VoIP bedrijfstelefooncentrale waarmee alle communicatievormen volledig zijn geïntegreerd.

2015

Intercity Zakelijk gaat verder als Intercity Technology. De nieuwe naam past bij onze ambitie voor de toekomst; een aanbieder zijn van complete zakelijke communicatietechnologie-oplossingen.

2016

Uitbreiding van de mobiele diensten met data security en verbreding van de portfolio met connectiviteitsdiensten.

2018

De Nederlandse tak van Intercity Technology wordt overgenomen door de Within Reach Group.